Omgeving
In de omgeving van ons vakantiehuis zijn tal van culturele pronkstukken te vinden. Ook de gastronomie is in goede handen. Verder vindt u in Hongarije nog een rijke ruige natuur.

Hieronder een greep uit de vele mogelijkheden in de omgeving.
Fertöd
Fertöd met zijn mooie barokke Esterházy-kasteel, het Versailles van Hongarije, is een zeer gunstig gelegen plaats die in de nabije omgeving voor elke vakantieganger wat te bieden heeft.

Sopron
De poort tot het westen genoemd en cultureel zeer interessant. Een belangrijk wijngebied in Hongarije voor de Blaufrankische en de Zweigelt druif.
Shopping-stad voor de verre omgeving.
In Sopron begint een fietsroute die langs verschillende idyllische dorpjes loopt en via Fertöd het land richting Oostenrijk verlaat.
Neusiedlersee
Rondom de Neusiedlersee en dan vooral in het Hongaars/Oostenrijks grensgebied ligt het grootste vogelreservaat van Europa met een zeer grote diversiteit aan weide- en loopvogels. Deze vogels kunnen vanuit uitkijktorens of in het veld geobserveerd worden Er is in dit gebied ook de mogelijkheid om te vissen.
Dit gebied wordt in Hongarije het Nationaal Park Hanság genoemd.
In het Oostenrijkse deel van de Hanság zijn in het reservaat bij Illmitz wilde witte ezels, Graurindern, Prezwalski paarden en verder veel roodwild te observeren.
Semmering
Het skigebied Semmering ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Fertöd. Dit skigebied is bekend vanwege z'n FIS skiwedstrijden en de afdalingen zijn derhalve pittig te noemen. Ook kinderen komen er aan hun trekken op de lange Rodelbahn die ook in dit relatief kleine skigebied aanwezig is. Uiteraard is er ook een skischool aanwezig.
Kastelen & Burchten
Het Esterházy-kasteel, het Versailles van Hongarije. En dat op een steenworp afstand van uw vakantiewoning!
Het grootste, met 126 kamers, en mooiste barokke kasteel van Hongarije is het Esterházy-kasteel. In opdracht van Miklós Esterházy, behorend tot een van de rijkste families van het land, werd in 1720 met de bouw begonnen. Er werd 46 jaar aan gebouwd! Ook werd een prachtige barok-rococotuin aangelegd. Joseph Haydn was meer dan 10 jaar inwonend huiscomponist! Houd er rekening mee dat het kasteelmuseum op maandag gesloten is.

Rond 1750 gaf graaf Antal Széchenyi opdracht om het barok kasteel Nagycenk te laten bouwen. De restauratie nam meer dan 2 decennia in beslag. Van het kasteel is een groot gedeelte ingericht als 'Herdenkingsmuseum'. Op de begane grond van het hoofdgebouw wordt het leven van het geslacht Széchenyi tentoongesteld. In de oostelijke vleugel van het kasteel vindt men de paardenstoeterij met magazijnen, oude koetsen en accessoires.De tuin bij het hoofdgebouw is weer in barokke Franse stijl, de orginele stijl van rond 1760, hersteld.
Vasszécseny ligt in het centrum van de provincie Vas, De gemeente ligt aan de oever van de Gyönyösbeek. In de 18de eeuw werd de gemeente door het geslacht van Ebergényi gekocht. Het nieuwe Ebergényi-kasteel is vermoedelijk rond 1790 gebouwd. Het is ontworpen door de Oostenrijkse architect Melchior Hefele Menyhért, en is uitgevoerd in een barokke classicistische stijl. Het gebouw staat midden in een Engels park van 11 hectaren. Het is luxueus en domineert de omgeving met haar classicistische uitstraling. Tegenwoordig is het kasteel een hotel.

Szigetköz, begrensd door 2 takken van de Donau, is een beschermd natuurgebied met zeldzame bomen, planten, vogels en vissen. De parel in het gebied is Hédervár. Het is vernoemd naar het adellijke geslacht Héder. Dit geslacht woonde hier in een burcht, die in de loop der tijd is omgebouwd tot een kasteel.Bij het kasteel bevindt zich een park waar eeuwnoude bomen staan. De tuin wekt een knusse indruk met zijn Sala Terrena. Verder is het gebied een paradijs voor vissers. Het is mogelijk om een rondleiding in het kasteel te krijgen, dit dient wel van te voren gemeld te worden (Telefoon 0036 96/213-578).
Köszeg, gelegen aan de westelijke rand van de provincie Vas, staat bekend om zijn prachtige burcht. De Jurisics-burcht is gebouwd aan de oever van de Gyönyösbeek. Het bijzondere van de burcht ligt in het feit dat deze uit 2 delen bestaat; namelijk een voorburcht en een binnenburcht in de vorm van een trapezium. De precieze bouwdatum van de burcht wordt geschat rond het einde van de 14de eeuw. In de burcht heerst tot op de dag van vandaag nog steeds een middeleeuwse sfeer.Dit komt mede door de intact gebleven bastions, de beschermende zware muren en de poorten. De kerken en woonhuizen maken onderdeel uit van de burcht.

Sárvár ligt in West-Transdanubië, ten zuiden van Fertöd. In 1803 heeft de tak Este-Habsburg van Modena het landgoed gekocht. Ze restaureerden de burcht en legden een park aan. Het kasteel is nu het culturele centrum van Sárvár. De bezoekers kunnen er verschillende musea bezoeken.Tegenover het kasteel kun je heerlijk wandelen in het bekende arboretum, waarvan de eerste planten in de 16de eeuw werden geplant. In de 19de eeuw werd het arboretum verbouwd, en ingericht volgens de laatste mode van die tijd, het kreeg een landschap-stijl. Terugkerende programma's in de stad zijn het internationaal Volksfestival in augustus en het feest van de wijnoogst in september. Om de 2 jaar (in de even jaren) vindt er de internationale ontmoeting van de Huzaren plaats.